Table of Contents

בעקבות תיק שנוהל על ידי הקליניקה לייצוג אוכלוסיות בפריפריה, החליט משרד השיכון להרחיב את הגדרת הזכות לדיור ציבורי עבור אמהות חד הוריות

young-clinic_0

 

הקליניקה מנהלת מספר תיקים משפטיים עקרוניים לגבי הוראת השעה של משרד השיכון באשר לזכאות מקבלות קצבת מזונות לדיור ציבורי. תנאי בסיסי לזכאות לדיור ציבורי הוא מיצוי כושר ההשתכרות, כשהדרך המרכזית להוכיח אותו היא קבלת הבטחת הכנסה 24 חודשים ברצף או השלמת הכנסה 12 חודשים ברצף.

 

במסגרת הוראת השעה נקבע שאם חד הורית המקבלת קצבת מזונות, יכולה להוכיח כי היא ממצה את כושר ההשתכרות וכי מעבר מקצבת מזונות להבטחת הכנסה יפגע בה, וכך תוכל לקבל זכאות לדיור ציבורי.

הבשורה העיקרית היא כי נשים שעומדות בתנאים אלה יקבלו סיוע מוגדל (לזכאים לדיור) באופן מיידי ולא יצטרכו לחכות עוד 12 חודשי השלמת הכנסה או 24 חודשי הבטחת הכנסה.

 

מבדיקת הקליניקה, ישנם כשלים משמעותיים באופן יישום הוראת שעה זו על ידי משרד השיכון, שלמעשה מרוקנים אותה מתוכן ואכן, מצאנו כי שנה שעברה, מתוך 400 נשים שבקשותיהן נבחנו בהתאם להוראת שעה זו, רק 3 נמצאו זכאיות.

 

כך, בתיק בו הקליניקה ייצגה אם חד הורית המקבלת קצבת מזונות שבקשתה לדיור ציבורי נדחתה, הועלתה בין השאר טענה לפיה בהתאם לנהלי שירות התעסוקה ממילא היתה פטורה מהתייצבות לו היתה מקבלת הבטחת הכנסה ובמצב זה, אין ספק שהיא ממצה כושר השתכרות וגם שאין הצדקה לאלץ אותה לעבור להבטחת הכנסה, וכי באופן כללי אין הצדקה לדרישה זו מנשים שאלו נסיבותיהן.

בית המשפט דרש מהמשרד להשיב לטענה זו, ובעקבות כך המשרד קיים פגישה רחבה בנושא והגיע להחלטה כללית לפיה אם עצמאית ל-3 ילדים ויותר המתקיימת מקצבת מזונות שנתיים ברציפות קודם למועד הגשת הבקשה, ביצעה מעבר לגמלת הבטחת הכנסה והמשרד בדק וקבע כי הייתה זכאית לפטור מהתייצבות בשירות התעסוקה (לפי הגדרת המוסד לביטוח לאומי ב-12 החודשים האחרונים בשל השתייכותה לאחת מהקבוצות פטור המפורטות שם), תהא זכאית לקבלת סיוע מוגדל בשכר דירה בגובה הסיוע הניתן לממתינים להקצאת דיור ציבורי החל מהחודש הראשון בו תציג סימוכין לקבלת גמלת הבטחת הכנסה, ותאושר כזכאית לדיור ציבורי בחלוף 6 חודשים של קבלת גמלת הבטחת הכנסה, ככל שעודנה מקבלת הבטחת הכנסה במועד זה.

נציין כי ההחלטה משמחת, אך אינה מספקת - אנו סבורים כי אין הצדקה במצבים אלה לאלץ את הנשים לעבור להבטחת הכנסה אלא יש צורך להרחיב את קבוצות מקבלי הפטורים, וכי אין הצדקה גם להמתנה של 6 חודשים לזכאות לדיור ציבורי (למרות שיקבלו בפועל סיוע מוגדל כבר החל מהחודש הראשון).