רשות המיסים הודיעה על הקדמת תשלומי מס הכנסה שלילי
על מנת להקל על הזכאים בזמן המלחמה, רשות המיסים ומשרד האוצר הצהירו על כוונתם להקדים את שתי פעימות של תשלום מס ההכנסה השלילי (הנקרא גם ״מענק עבודה״). מדובר בהקדמת הפעימה שהייתה אמורה להתקיים ב15.12.2023. ל- 25.10.2023. לפי פרסום רשות המיסים, הפעימה תוקדם באופן כללי, אך ההחלטה הסופית היא של פקיד השומה בהתאם לנסיבות. ייתכן שגם יקדימו את הפעימה שבאה אחריה; פרטים נוספים על כך יפורסמו בהמשך, ככל שיהיו.
- מה זה מס הכנסה שלילי, איך בודקים זכאות ואיך מגישים בקשה?
-
מי שהכנסתו החודשית הממוצעת במהלך השנה היא נמוכה יחסית או חלקית, עשוי להיות זכאי למס הכנסה שלילי, או קבלת כסף מהמדינה, למען שיפור מצבו הכלכלי ועידוד השתתפותו בכוח העבודה. המענק הכולל בשנת 2023 מוערך בכ-600 מיליון ש״ח, עם גובה ממוצע לאדם העומד על כ-4000 ש״ח.
המענק משולם בדרך כלל ב-4 פעימות בשנה. הפעימות של שנת 2023 (שעד סוף השנה ניתן להגיש תביעה על השנים 2021 ו2022) אמורות היו להיכנס ב15.07.2023, ב15.10.2023, ב15.12.2023 וב15.02.2024. ככל שהתביעה הוגשה במועד מאוחר יותר במהלך שנת 2023, כך הסכום הכולל ייכנס בפחות פעימות, וכל פעימה בפועל תהיה גדולה יותר. כרגע, מדובר בהקדמת הפעימה השלישית.
מי זכאי למענק? הזכאים למענק הינם שכירים ועצמאיים תושבי ישראל, הורים לילדים או מעל מגיל 55 ומעלה, שהכנסתם השנתית הממוצעת היא בין 2,240 ש"ח ל-12,480 ש"ח, בהתאם לגילם, מספר ילדיהם, ובעלותם במקרקעין. הזכאות וגובה המענק משתנים בהתאם לגובה הכנסות ומצב משפחתי, מומלץ לעיין באתר של רשות המיסים כדי לבחון תנאים מדויקים.
איך מקבלים את המענק? ניתן להגיש את הבקשה פיזית בסניף של דואר ישראל, או באופן מקוון- אין צורך לצרף מסמכים נוספים פרט להצגת תעודת זהות והגשת צ'ק מבוטל או אישור ניהול חשבון. אם הבקשה תתקבל המענק יועבר לחשבון הבנק של המבקש בפעימות הנמנות מלאה. ניתן להגיש בקשה בכל שנה שבה האדם עומד בתנאים לזכאות. הגשת הבקשה היא אישית, וההגשה אינה כרוכה בתשלום.
אם ייתכן שאת/ה זכאי/ת לקבלת המענק, מומלץ לבחון זאת בסימולטור באתר של רשות המיסים ולהגיש את התביעה בהקדם האפשרי, על מנת לקבל את המענק בפעימות הקרובות.
- סימולטור לבדיקת זכאות למס הכנסה שלילי
- טופס מקוון לבדיקת זכאות למס הכנסה שלילי
- הגשת תביעה מקוונת למס הכנסה שלילי
- מדריך עבור שנת 2021
- מדריך עבור שנת 2022
מידע נוסף בנושא זה:
חוק דחיית מועדים
- מה אומר חוק דחיית מועדים שהתקבל שבוע שעבר בכנסת? איך זה משפיע עליי?
-
בעקבות מלחמת ״חרבות ברזל,״ התקבל חוק דחיית מועדים, לפיו אנשים מאוכלוסיות מסוימות אשר בשל המלחמה לא מסוגלים לעמוד בהתחייבויותיהם החוזיות או לרשויות או לפי פסק דין, שקבועות לתקופה שבין 7/10 ל-7/11, יקבלו דחיה של 30 ימים.
לפי חוק זה, אנשים אשר ברשימת האוכלוסיות הזכאים, שיפורטו להלן, שבשל המלחמה לא יכולים לעמוד בהתחייבויותיהם החוזיות או לרשויות, יהיו זכאים לדחייה של שלושים ימים למועד שנקבע בחוזה, בפסק דין או לתשלום לרשות, כל עוד המועד המקורי חל בתקופה שבין ה-7.10.2023 ל7.11.2023 (התקופה הקובעת). הזכאים לפי החוק הם או היו בתקופה עד לתקופה הקובעת, אחד או יותר מאלה: חייל בשירות סדיר או במילואים, שוטר, סוהר (ועומד בתנאים המנויים בחוק דחיית מועדים), כבאי, נעדר, חטוף או שבוי, אדם שמיד לפני תחילת התקופה הקובעת, התגורר בישוב שהתפנה ושנמצא ברשימת הישובים המופיעים בחוק דחיית מועדים (לרבות יישובים מהעוטף, שדרות, אשקלון וגם ישובים בצפון הארץ), מי שאושפז בבית חולים במשך שבוע לפחות בשל פציעה שנגרמה מפעולת איבה, עובד או מתנדב בגוף הצלה בהיקף פעילות המקביל למשרה מלאה, בן זוג של אדם הנכלל בסעיפים מעלה ואשר שותף לאחריות לחיוב ועוד.
כיצד מקבלים את הדחיה? לשם דחיית המועד לעשיית פעולה לפי חוזה, על האדם הזכאי או אדם מטעמו להודיע על הזכאות לדחייה לצד השני לחוזה. חזקה שהודעה כזאת נכונה אלא אם הוכח אחרת. כלומר, לשם דחיית המועד מספיקה הצהרת הזכאי או אדם מטעמו. למשל, אם אדם שנפצע מפעולת איבה בתקופה הקובעת ואושפז לשבוע אמור לשלם שכר דירה ב1.11.2023, מועד התשלום יידחה ל1.12.2023, כל עוד הודיע לבעל הדירה שהוא נחשב זכאי לפי החוק.
לשם דחיית מועד שנקבע בפסק דין חלוט, אין צורך בהודעה.
לשם דחיית מועד התשלום לרשות ציבורית (לרבות תשלום חובה או קנס), רק אדם שזכאותו נובעת מסעיפים (7) או (8) לחוק מחויב להודיע. גם כאן, חזקה שההודעה נכונה.
סייגים לתחולת החוק- דחיית המועד לא תתאפשר עבור החוזים הבאים: חוזים שנכרתו במהלך התקופה הקובעת; חוזה שבו כל הצדדים זכאים לדחייה; תשלום ששולם לפני חקיקת החוק; או עסקת תשלומים באמצעות כרטיס אשראי כאשר מה שנרכש סופק במלואו לפני מועד התשלום שחל בתקופה הקובעת. כמו כן, הדחייה לא תחול על תשלומים לרשות בשל עיצום כספי או על תשלום בו מחויב אדם זכאי שפנה לרשות באופן מקוון לשם קבלת שירות המצריך תשלום במהלך התקופה הקובעת. בנוסף, נציין שהדחייה אינה חלה על תשלום מזונות או על חוזי עבודה.
ייתכן שתתארך התקופה הקובעת או תקופת הדחייה, וייתכנו גם שינויים ברשימת היישובים המנויים בחוק. קיימת היום בכנסת הצעה להאריך את החוק הקיים עד חודש ינואר 2024.
דמי אכלוס עצמאי
-
פונית מביתך? בחרת להיקלט באופן עצמאי במסגרת אחרת מהמסגרות שהציעה המדינה?
יתכן שאת/ה זכאי/ת למענק אכלוס עצמאי מביטוח לאומי!
-
ראשית - על מה מדובר?
מענק האכלוס העצמאי הוא מענק הניתן לתושבים שפונו מביתם ובחרו להיקלט במסגרת שלא סופקה ישירות על ידי המדינה. גובה המענק הוא כ-200 ש״ח לאדם ליום, וכ-100 ש״ח לכל ילד מתחת לגיל 18, ומטרתו לכסות את הוצאות הפינוי.
- מי זכאי למענק?
-
אזרח שהתגורר באחד הישובים שיפורטו להלן, אשר פינה ביתו בהתאם להנחיות המדינה עקב המלחמה, זכאי לקבל את המענק. פרק הזמן המכוסה על ידי המענק משתנה בהתאם ליישוב המגורים. רשימת הישובים הזכאים כוללת את תושבי הישובים הנמצאים בטווח של 7 ק״מ מרצועת עזה; תושבי הישובים הנמצאים בטווח של 5 ק״מ מקו העימות בצפון; תושבי העיר שדרות; וחלק מתושבי העיר אשקלון.
חשוב לציין שאם ישוב מגוריך לא פונה וביתך נפגע כתוצאה מהמלחמה, אינך זכאי.ת למענק אכלוס עצמאי אבל ביכולתך לפנות לרשות המסים לקבלת פיצוי דרך קרן הפיצויים (קישור בתגובות). בנוסף, ללא קשר למענק האכלוס העצמאי, תושבי הדרום שפונו מבתיהם זכאים לקבל מענק סיוע מרשות המסים.
- איך מקבלים את המענק?
-
כדי לקבל את המענק יש להגיש בקשה מקוונת באתר הממשלתי המיועד לכך. המענק ישולם ישירות לחשבון הבנק של הזכאי, ומענקים על ילדים יועברו לחשבון הבנק אליו משולמת קצבת הילדים. נכון לרגע זה האתר טרם עלה לאוויר, ועל כן אנו ממליצים לשמור את כל החשבוניות והקבלות המעידות על אכלוס עצמאי. לבינתיים, ניתן להיעזר ברשויות המקומיות, פיקוד העורף ובמוקד של משרד התיירות, לצורך מציאת מקומות לינה.
תווי מזון
- זכאים להנחה של 70% בארנונה מטעמי הכנסה? אזרחים ותיקים המקבלים קצבה? זכאים לקצבת מזונות? זכאים לגמלת הבטחת הכנסה?
-
אם אחד מהתנאים נכון לגביכם (הרשימה המלאה מצורפת בקישור בתגובות), אתם עשויים להיות זכאים לתו מזון על סך 300 ש"ח!
- איך זה עובד?
-
משרד הפנים קבע את התנאים להענקת תווי המזון, הרשויות המקומיות מרכזות את הזכאות, ועמותות אחראיות על החלוקה שלהם (עמותת "פיתחון לב" תהיה אחראית על החלוקה במחוזות תל אביב, חיפה והצפון, ועמותת "אשל חב"ד" תבצע חלוקה במחוזות דרום, מרכז, יהודה ושומרון וירושלים)
על מנת לקבל את התלוש יש למלא את טופס הבקשה באופן מקוון (מצורף בתגובות).
שימו לב! גם מי שאינם זכאים להנחה בארנונה מטעמי הכנסה אך הכנסותיהם נמוכות עשויים להיות זכאים לתו.
זכאויות לפי אתר כל זכות (עברית)
- هل يحق لك الحصول على خصم 70% في ضريبة الأملاك لأسباب أقتصاديّة؟ هل أنت ضمن كبار السن الذين يتلقون معاشًا؟ هل يحق لك الحصول على النفقة؟ هل يحق لك الحصول على إعانة ضمان الدّخل؟
-
إذا كان أيّ من هذه الشروط ينطبق عليك (القائمة الكاملة مرفقة في الرابط في التّعليقات)، فقدْ تكون مُؤهلاً للحصول على بطاقة غذاء بقيمة 300 شيكل!
- كيفيّة الحصول على البطاقة؟
-
وزارة الداخليّة حدّدت شروط منح بطاقات الطّعام، البلديات تجمع شروط الاستحقاق، والجمعيات مسؤولة عن توزيعها (جمعية "פתחון לב" مسؤولة عن التوزيع في ضواحي تل أبيب، حيفا والشمال، وستقوم جمعية "אשל חב"ד" بتوزيعها في ضواحي الجنوب، المركز، يهودا والسامرة والقُدس). *مواقع الجمعيات متوفرة فقط باللُّغة العبريّة والانجليزيّة.
للحصول على البطاقة، يجب ملء نموذج الطلب عبر الإنترنت (مرفق في التعليقات).
يرجى الأنتباه! بالرغم من أنَّ بعض الأشخاص غير مُؤهلين للحصول على خصم في ضرائب العقارات لأسباب اقتصاديّة لكن في حالات دخل منخفض قد يكونون مؤهلين للحصول على البطاقة.
פיקוד העורף
- בימים אלו, המציאות משתנה מיום ליום וכך גם הנחיות פיקוד העורף. המקור האמין ביותר להתעדכנות בזמן אמת בהנחיות לעיר שלך היא אתר פיקוד העורף או באפליקציה...
-
בקצרה, בישובים האדומים אין לקיים פעילות שאינה הכרחית, בצהובים ובכתומים ניתן לקיים חלק מהפעילויות - לדוגמה, התקהלויות בגודל משתנה, הגעה למקומות עבודה אשר יש בהם מיגון והפעלת בתי ספר וגנים, בעוד בישובים הירוקים, ניתן לקיים שגרה מסוימת.
הנחיות פיקוד העורף משקפות את ההערכות העדכניות ביותר של מומחי הביטחון, ומומלץ להישמע להן. כל מתווה פיצויים שהרשויות יחליטו לקיים, יהיה מתוך הנחה שהציבור נשמע להנחיות פקע"ר. גם הגנות בחוק - תקפות בהתאם להנחיות פיקוד העורף. למשל, הורה שנשאר עם ילד מתחת לגיל 14, אולי יהיה זכאי להגנה מפני פיטורין אם אין מסגרת לילד, אך לא אם המסגרת פעלה וההורה בחר שלא לשלוח מתוך פחד וחשש.
בנוסף, אתר פיקוד העורף מכיל מידע על בחירת מרחב מוגן, הכנה שלו, המלצות לשיח עם ילדים על מצב, ומידע לאוכלוסיות ייחודיות.
לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר עם פיקוד העורף במוקד 104, בהודעת אסאמאס או וואטסאפ במספר 052-910-4104 ובדרכים אחרות המפורטות באתר.
ניתן גם לעקוב ברשתות החברתיות
להורדת האפליקציה - אנדרואיד
להורדת האפליקציה - אייפון
- מהו מרחב מוגן תקין לפי פיקוד העורף?
-
המרחבים המוגנים התקינים אמורים לספק הגנה מפני מגוון איומים: ירי טילים ורקטות, רעידות אדמה, שריפה ואירועים של חומרים מסוכנים. מאחר והם מהווים חלק מהמבנה ניתן להגיע אליהם מהר יותר מאשר למקלט משותף/ציבורי.
- חוק ההתגוננות האזרחית
-
החוק מ-1972 מחייב לבנות מקלט בכל בנייה חדשה של מבנה פרטי או ציבורי. לאחר מלחמת המפרץ אושרו תקנות שמחייבות לבנות מרחב מוגן (מרחב מוגן דירתי, מרחב מוגן קומתי, מרחב מוגן מוסדי) בכל בנייה חדשה כלומר משנת 1992 הלאה.
זמן הגעה למרחבים המוגנים החדשים מהיר יותר בהשוואה למקלט שיתופי/ציבורי ורמת התחזוקה שלהם גבוהה יותר מאחר והם חלק מהמבנה ומשומשים ברמת היומיום. הנחיות פיקוד העורף מאפשרות במבנים שנבנו לפני 1992 לבחור במקלט משותף בבית המגורים/ מקלט ציבורי בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן (לכל אזור יש זמן התגוננות שונה).
- אחריות לתחזוקת מקלט משותף/ציבורי
-
מקלט משותף בניין: המקלט המשותף הוא רכושם של בעלי הדירות בבניין והם אלו המופקדים על טיפול בו בהתאם לדיני ההתגוננות האזרחית. האחריות על תחזוקת המקלט המשותף חלה על בעלי הדירות דרך ועד הבית. אם אין ועד בית או שוועד הבית אינו פועל בנושא, הדיירים יכולים לפנות למפקח על רישום המקרקעין כדי שימנה אדם חיצוני בתשלום שיוטל על בעלי הדירות. החוק מקנה סמכויות פיקוח ואכיפה לרשות המקומית.
תיקונים ואחזקה שוטפת: לפי חוק המקרקעין, ועד הבית רשאי לבצע במקלט עבודות הכרחיות (גבייה, חוזים) אם בעל דירה מסרב להשתתף בהוצאות, בסמכותו של ועד הבית לפנות למפקח על רישום המקרקעין/ לנקוט בהליכים משפטיים. אם ועד הבית לא מטפל בפניות של דיירים לגבי תחזוקת המקלט הם יכולים לפנות לרשות המקומית, אשר לפי חוק ההתגוננות האזרחית צריכה לדאוג לתחזוקת הבניין. הרשות יכולה להורות לבצע עבודות או תיקונים בנכס בתקופה מוגדרת, אם הבעלים לא פועלים בתקופה הזו הרשות בעלת הסמכות לבצע את העבודות ולגבות את ההוצאות כמו שגובים ארנונה. יש חוקי עזר ברשויות מסוימות שמקנים להן סמכויות אכיפה נוספות, כמו הטלת קנסות.
פינוי גורם משתלט: אסור על דייר אחד להשתלט על המקלט המשותף ואין לעשות בו שימוש פרטי. בסמכות ועד הבית לפנות למפקח על רישום המקרקעין. אם ועד הבית אינו מטפל בגורם המשתלט או שהגורם המשתלט הוא חיצוני לבניין (לא אחד מהדיירים), הדיירים יכולים לפנות לרשות המקומית ולה סמכות לפי החוק לדרוש את פינוי מקלט ולהוציא זאת לפועל בכפוף להודעה של 15 יום לפני בכתב.
מקלט ציבורי: החובה לתחזק את המקלט הציבורי ולשמור על כך שיוכל לשמש בכל עת מחסה מפני התקפה מוטלת בחוק על רשות המקומית. פיקוד העורף הוא הגורם המפקח על הרשות המקומית.
מקלט במוסד ציבורי (כולל מוסדות חינוך): אחריות להקמת המקלט ולתחזוקו מוטלת על המחזיק במוסד פרטי/ רשות מרשויות המדינה.
שירותי חינוך לילדי מפונים עקב המלחמה
-
מפונים עקב המלחמה? אתם זכאים לקבל שירותי חינוך ומסגרות חינוך לילדכם!
-
במידה שהתפניתם בצורה עצמאית, תוכלו לפנות למחלקת רישום ברשות המקומית שבה אתם שוהים ולבקש לשבץ את הילדים במוסדות החינוך והחינוך המיוחד.
במידה שהמדינה פינתה אתכם למרכזי פינוי, משרד החינוך פותח במרכזי הפינוי עצמם מרכזים חינוכיים שיאפשרו מסגרת יום חינוכית רציפה לילדים, בדגש על מענים רגשיים וחברתיים.
לשאלות בנושא מסגרות החינוך, ניתן לפנות למוקד החירום של משרד החינוך במספר 6552*, שלוחה 4.
-
מפונים עקב המלחמה וצריכים לגשת לבחינות הבגרות? מגיעות לכם הקלות!
-
במקצועות בהם משקל הבחינה הוא 70% ומשקל הציון השנתי 30%: ציון הבחינה ישתנה ל-50% ומשקל הציון השנתי יהווה 50% מהציון הסופי.
במקצועות בהם משקל הבחינה הוא 50% ומשקל הציון השנתי 50%: ציון הבחינה ישתנה ל-40% ומשקל הציון השנתי יהווה 60% מהציון הסופי.
בנוסף, משרד החינוך מתחייב לתת לתלמידים מישובי הלחימה ולתלמידים מכלל הארץ שבן משפחתם מקרבה ראשונה נרצח או נחטף, מענה אישי נכון ביותר על מנת שציוני הבגרות שלהם לא יפגעו.
למידע נוסף - מידע ושירות למפונים
זכויות גרושים לאנשי מילואים (עם ילדים משותפים)
-
במשמורת משותפת והגרוש/ה במילואים? גם אתם זכאים לשעת היעדרות מהעבודה!
-
עובדות ועובדים שיש להם ילד/ה מתחת לגיל 13 זכאים להיעדר מהעבודה שעה ביום בתקופה שבני זוגם נמצאים במילואים, לצורך סידורים הכרחיים הנובעים מעצם קריאת הפתע של בן הזוג.
אבל מה לגבי הורים גרושים?על פי פירסום של נציבות שירות המדינה, במצב של משמורת משותפת, גם גרוש/ה זכאי/ת להיעדר מהעבודה שעה ביום, כאשר ההורה הנוסף של הילד/ים גויס למילואים. וזאת באותו אופן שבני זוגם של הנמצאים במילואים, זכאים.
שעת ההיעדרות היא בשכר ואסור למעסיק להוריד אותה ממכסת שעות החופשה/מחלה של העובד/ת.
מימוש הזכות: יש להגיש למעסיק הודעה בכתב על הכוונה להיעדר שעה ביום בתקופה שהגרוש/ה במילואים ולצרף אליה אישור על שירות המילואים של הגרוש/ה.
מידע נוסף:
אתר כל זכות - שעת היעדרות לעובד/ת בגין שירות מילואים של בן/בת הזוג.
אתר נציבות שירות המדינה - שאלות ותשובות לסוגיות העולות מהשטח בנושא פרט ותנאי שירות בעת מצב החירום מלחמת "חרבות ברזל"- תאריך עדכון: 06.11.2023.
תמיכה בחיילי מילואים
- הטבות לחיילי המילואים
-
חיילי מילואים? מתוך הוקרה רבה והערכה עמוקה אליכם, ומתוך הכרה בכך שמערך המילואים חיוני לתפקודו המיטבי של צה״ל ולחוסנה של החברה במדינת ישראל, החליטה המדינה להעניק לכם את ההטבות הבאות:
- כל חייל וחיילת מילואים ששירתו למעלה מ-8 ימים מתחילת המלחמה, זכאים לקבל מענק חד פעמי של 1,100₪. חיילי מילואים שהם הורים לילדים בני פחות מ-14, זכאים למענק נוסף על סך 2,000₪!
- עודכן סכום התגמול המינימלי לשירות במילואים, והוא עלה ל-223.25₪ ביום. הסכום המקסימלי עלה גם הוא, ל-1116.25₪ ביום.
- באופן משלים למנגנוני הפיצוי הקיימים כיום, הקצתה הממשלה כ-70 מיל׳ ש״ח לפיצוי חיילי מילואים שנפגעו כלכלית מהמלחמה. הכללים והמבחנים הרלוונטיים יפורסמו לציבור בהמשך, והפיצוי ינתן לחיילי מילואים ומשפחותיהם שיתברר שאינם זכאים לפיצוי מכוח מנגנוני הפיצויים הקיימים כיום.
- משרד הביטחון יפעל לפצות חיילי מילואים שנאלצו לבטל או להקדים טיסות או לבטל חופשות, עקב השתתפותם במלחמת "חרבות ברזל" או עקב קריאתם לשירות מילואים בצו לפי סעיף 8 לחוק שירות המילואים. הפיצוי יינתן בכפוף להגשת בקשה והוכחת התשלום בו נדרשו החיילים לשאת.
אנו בחמ״ל החברתי מאחלים לכל חיילי וחיילות המילואים שישובו הביתה במהרה ובשלום, ומזכירים שניתן לפנות אלינו לסיוע משפטי בזמן המלחמה.
מערכת ההזדהות הממשלתית וגישה מרחוק לרשויות השונות - במיוחד בימים כאלה, אבל גם בשגרה, לא חייבים להגיע פיזית למשרדים ממשלתיים שנותנים שירות לאזרח! הכירו את מערכת ההזדהות הלאומית- אמצעי לקבלת שירותים דיגיטליים מזוהים במגוון רשויות ממשלתיות.
- מה אפשר לעשות במערכת?
-
חידוש רישיון נהיגה ורכב, העברת בעלות על רכב, עדכון רכבים בתג נכה, חידוש דרכון, שינוי כתובת, הורדת ספח תעודת זהות, פרטי משכונות, הצגת צו ירושה וצו אפוטרופוס, ועוד.
- איך עובדת המערכת?
-
לאחר הרשמה ראשונית (חד פעמית) בלינק שבתגובות, תוכלו להיכנס למגוון שירותים מקוונים הדורשים זיהוי אישי, באמצעות מספר תעודת זהות, סיסמה וקוד אימות שיישלח לטלפון הנייד שלכם (במסרון או בהקראה בטלפון) או לתיבת הדואר האלקטרוני שלכם.
אזרחים ישראליים שנמצאים בחו"ל עם מספר טלפון נייד זר יכולים להשתמש במספר הבינלאומי שברשותכם.
ניתן להזדהות במערכת בכמה דרכים: באמצעות שם משתמש וסיסמה, באמצעות תעודת זהות ביומטרית או באמצעות אפליקציה.
המערכת תומכת ב-4 שפות! עברית, אנגלית, ערבית ורוסית.
קישורים שימושיים: