למה בעצם "אנשים עם מוגבלות" ולא "נכים"?
בקליניקה אנחנו פועלים מתוך ההבנה ש"אדם עם מוגבלות" אינה הגדרה סטטית או סמנטית. ההגדרה הזו מייצגת תפיסה חברתית כוללת הרואה באדם אדם באשר הוא אדם והמכירה באחריות החברה לאי השוויון המובנה כלפי אנשים עם מוגבלות במרחב הציבורי בכל התחומים, שמקורו אינו בלקויות הפיזיות, השכליות או הנפשיות שלהם, כי אם בדעות קדומות ומבנים חברתיים- כלכליים.
במדינת ישראל נכון להיום, הסיכויים של אדם עם מוגבלות להשתלב באופן כללי בחברה ובפרט בשוק העבודה, ובאקדמיה, נמוכים לאין שיעור מסיכוייו של אדם ללא מוגבלות
הסטודנטים בקליניקה לומדים באופן בלתי אמצעי כי המציאות הזו אינה יד המקרה, כי אם מעשה ידי אדם, ותוצאה של הבניה חברתית המתבססת על סטיגמות שברובן המוחלט אינן נכונות ומקבלים כלים להיאבק באי צדק ואי השוויון כלפי אנשים עם מוגבלות.
במסגרת עבודת הקליניקה, הסטונדטים לוקחים חלק פעיל ומרכזי בניהול תיקים של הפונים לקליניקה, שזכויותיהם נפגעו על רקע מוגבלותם ומעורבים בהתייעצויות, בניסוח כתבי טענות, נוכחים בדיונים, כמו גם עוסקים בקידום שינוי מדיניות ופרוייקטים רחבי היקף.
כמו כן, במהלך הלימודים והעבודה הפרקטית, החשיפה לתאוריות המוגבלות, לצד העבודה עם הפונים והמפגש עם אנשים עם מוגבלות, מעניקה לסטודנטים נקודת מבט חדשה, מורכבת וביקורתית על מרקם היחסים והכוחות בחברה ומקומם של אנשים עם מוגבלויות בתוכה.
כך הסטודנטים בקליניקה לומדים ומפתחים את כישוריהם המשפטיים ובמקביל גם מודעות ורגישות חברתית ומוסרית, כולם ישרתו אותם היטב כעורכי דין ומשפטנים וגם כסוכנים של שינוי.