*שימו לב* לעת עתה, מי שהוצאו לחל"ת בניגוד להסכמתו, בעקבות מצב החירום כרגע עדיין אינו זכאי לדמי אבטלה. גם לפי המתווה שהציג משרד האוצר, אין הקלות בנוגע ליציאה לחל"ת ולקבלת דמי אבטלה. בהתאם להתפתחויות עתידיות נעדכן על תנאי הזכאות לדמי אבטלה למי שהוצאו לחל"ת כפוי/ פוטרו לאור המצב.
מתי מי שבחל"ת זכאי לדמי אבטלה?
תנאי הזכאות לדמי אבטלה דורשים שתקופת החל"ת תעמוד על לפחות 30 ימים קלנדריים (כולל שבתות וחגים), פרק זמן שטרם עבר מתחילת מצב החירום. לצד זאת על העובדים לענות על שאר תנאי הזכאות לדמי אבטלה: תושבות בישראל, גיל בין 18-67 ותקופת אכשרה מתאימה.
לעובדים בעלי ימי חופשה ינוצלו ראשית ימי החופשה ורק לאחר מכן יקבל תשלום על ימי האבטלה.
ייתכן וההוצאה לחל"ת לזמן ארוך ובלתי מוגבל נחשבת כפיטורים. לכל הפחות חל"ת כפוי מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה הקנה לעובד את הזכות להתפטר בדין מפוטר בכפוף ליידוע המעסיק כי בכוונת העובד להתפטר בדין מפוטר, כדי לתת למעסיק הזדמנות לבטל את החל"ת. אם המעסיק לא מבטל, לעובד זכות להתפטר בדין מפוטר.
למימוש הזכות לדמי אבטלה יש להירשם כדורשי עבודה בשירות התעסוקה ולהגיש תביעה בביטוח הלאומי.
אם היציאה לחל"ת היא מיוזמת העובד, ולא כפויה, גם אם יש לכך הצדקה, אין זכאות לדמי אבטלה אך ייתכן וישנה זכאות לגמלת הבטחת/השלמת הכנסה. תושבי ישראל, מעל גיל 20 או הורים לילדים הצעירים מגיל זה, המרוויחים עד סכום מסויים (ובהתחשב בנכסים אחרים שבבעלותם) יכולים להיות זכאים לכל הפחות לקצבה חלקית - השלמת הכנסה. ישנן קבוצות זכאות נוספות.
מידע נוסף - הקלות בדמי החל"ת
קישורים שימושיים: